Николай Радев: Мъдрият избор е с № 56 – за високотехнологичен и духовен Пловдив на здрави и образовани хора

25 Окт 2019 12:40

 

 
„Благодаря на гражданите на Пловдив за протегнатата ръка и добрите предложения за това как да се развива Пловдив в следващите четири години, как администрацията да бъде наистина в полза на хората. И именно това ще направим. Нашето мото през това време беше „Пловдив на хората". Това заяви в сутрешния блок на БНТ Николай Радев, кандидат за кмет на Пловдив от БСП. По думите му, по време на кампанията той и кандидат-общинските съветници от листата на левицата са откроили своите приоритети и и са разяснили с какво се различават от десните. И изтъкна, че дедсните насочват политиката предимно към улиците, тротоарите, лампите, а не към хората и техните проблеми, към здравето им, към образованието им, ниските доходи, които получават. Според Николай Радев в Пловдив не трябва да се говори толкова за битка между кандидатите; в Пловдив трябва да се говори за състезание на идеите.  „Това, за съжаление, мисля, че не се състоя. Лявата и дясната политика се различават именно по това – към кое се насочваш, как се отнасяш към хората, към собствеността и кои са твоите приоритети", коментира той и подчерта, че приоритетите на левицата са образование, здравеопазване, доходи, високотехнологична икономика.


Според Николай Радев общинското здравеопазване в Пловдив е поставено пред фактически фалит, така че неговата първа цел би била спасяването на общинското здравеопазване в града, защото то предоставя възможността за лечение на една голяма група от пловдивчани, които нямат достъпа до частните, а дори и до държавните болници в Пловдив.
Другото, което Николай Радев открои като най-важно, това е образованието. По думите му то е основата на възможността да се подготвят висококвалифицирани специалисти, които могат впоследствие да развиват собствен, български бизнес или пък които ще намерят работата си във високотехнологични производства, каза още кандидатът за кмет с № 56. „За съжаление в последните години Пловдив излезе изцяло от пътя, по който се е развивал в индустриално отношение. Сега е град, в който фирмите идват да търсят евтина работна ръка", подчерта той. Според него това се дължи на факта, че е спряла подготовката на висококвалифицирани кадри. Той подчерта, че Пловдив има традиции, професионални гимназии, едни от първите профилирани гимназии в страната. „Имаме и висши учебни заведения, които също са подготвени да създават високотехнологични кадри. Трябва да обвържем Пловдив с високото образование, което ще привлече фирми, които да дават високи заплати", категоричен бе той. По думите му фирмите, които идват в момента, са като завода, открит от премиера преди няколко дни край Пловдив – няма да произвежда Мерцедес, а стопове за Мерцедес. „За привличането на високотехнологични компании трябва образованието да създава подготвени кадри, да се промени администрацията, така че да не отблъсква бизнеса, както до момента, и да се провеждат чисто и прозрачно обществените поръчки“, обобщи кандидатът за кмет на Пловдив с №56.
В заключение Николай Радев се обърна към пловдивчани да направят мъдър избор с номер 56 в интегралната бюлетина. За да бъде Пловдив град на здравите и образованите хора, град с високотехнологична икономика и запазена културна идентичност.

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Main Menu