Сигнал: 920 души дописани да гласуват в Община Марица

25 Окт 2019 19:42

Сигнал с искане да бъде направена проверка дали е спазен закона за гражданската регистрация е подаден от Областния предизборен щаб на БСП Пловдив до Областен управител, ОД на МВР Пловдив и Районна прокуратура. Сигналът касае регистрирането на 920 човека, на територията на община Марица, заявили гласуване по настоящ адрес. Впечатление прави регистрацията на 135 гласоподавателя в с. Манолско Конаре, при население от 632 човека. Дописвания има и в селата Царацово- 56, Беновски - 77, Войсил – 39, Радиново – 60, Костиево- 48, Граф Игнатиево – 47, Строево- 34, Труд – 50, Войводиново – 41, Калековец- 25, Желязно- 18, Крислово- 59, Динк- 18, Скутаре- 57, Трилистник – 45, Маноле- 49, Ясно поле- 43.

Поради късното подаване на тази информация от страна на Община Марица на свое заседание снощи, 24 октомври, ОИК Марица е поискала допечатка на изборни книжа за част от секциите.

„Считаме, че наличието на такъв голям брой дописани лица и късното подаване на информация създава и съмнения за организиран „изборен туризъм“ и реална възможност за организиран корпоративен вот.“, се казва в сигнала, с който се иска спешна проверка на обстоятелствата.

От Областния предизборен щам искат да бъде проверено: Спазени ли са изискванията при вписване в регистъра на населението -има ли подадени заявления от всички 920 лица, приложили ли са те копия от договори за наем или нотариални актове, има ли представено писмено съгласие от собственика в случаите на чл.92, ал.3 от Закона за гражданската регистрация. В случай на констатирани нарушения моля вписаните лица да бъдат извадени от списъците за гласуване, се казва още в сигнала.

Гласуването и продаването на гласове е престъпление!

Main Menu