Два подлеза на бул. “Копривщица” отпушват трафика към район “Западен”

31 Окт 2019 13:57

Проектирането на два автомобилни подлеза на бул. “Копривщица”, които да отпушат трафика от центъра към район “Западен”, планира екипът на Здравко Димитров, кандидат на ГЕРБ за кмет на Пловдив. Единият ще е на Пещерско шосе. Той ще е с достатъчна височина, за да преминават през него камиони и автобуси. Другото съоръжение ще е на бул. “Шести септември”. То ще е с височина 3,50 м и ще обслужва автомобили и лекотоварни МПС-та.

С изграждането на двете съоръжения ще се избегне пресичането на транспортните потоци по бул. “Копривщица” и тези от центъра в посока запад и обратно. Решението дойде, след като се разбра, че не може да бъде изградена естакада, на която да бъде повдигната жп линията от Филипово до Централна гара, уточни Здравко Димитров. Идеята за естакада бе много добра, но в разговорите с експертите от Националната компания “Железопътна инфраструктура” се разбра, че такова съоръжение ще струва над 250 млн. лева, каза още кандидатът за кмет. Според експертите има техническа възможност за изграждане на двата ключови автомобилни подлеза, както и трасета за заходите.

Ще търсим финансиране за съоръженията още през следващата година. Те ще са основни наши приоритети заедно с реализирането на транспортния възел “Модър – Царевец” и работата по разширението и завършването на Околовръстното шосе, казва Здравко Димитров.

Миналата седмица се разбра, че реконструкцията на Околовръстното става приоритетен проект за държавата, а правителството ще помогне с осигуряването на финансирането. По проект шосето ще стане с две платна с по две ленти. Предстои и затварянето на ринга с изграждането на югоизточния обход от Асеновградско шосе до Скобелева майка.

Main Menu