Костадин Язов: Осигуряване на бързи и удобни транспортни връзки на Южен с другите райони

31 Окт 2019 15:10

Тази година район „Южен” изпревари по население „Централен”, който открай време се счита за най-многолюдния в Пловдив. Според официалната статистика на ГРАО към 9 май в „Южен” са регистрирани 82 990 жители, а в „Централен” – 82 497.

С нарастването на населението се множат и проблемите в “Кючук Париж” с презастрояването, с пътната инфраструктура и недостига на детски градини и зелени площи. Няма да оставя „Южен“ откъснат от Пловдив, твърди кандидатът на ГЕРБ за кмет на района Костадин Язов. Той познава всяка улица в кв. “Кючук Париж”, учил съм в техникума по механотехника и обикалям квартала от дете.

Язов е категоричен, че ремонтът на ул. “Даме Груев” не търпи отлагане. На следващо място е изграждане на южната тангента. Убеден е, че в района са нужни още две нови детски градини, защото в следващите години в експлоатация в района предстои да бъдат въведени най-малко 3000 нови апартамента. Той е категоричен че в „Южен“ повече няма да се строят „бели гета“.

Според Здравко Димитров неговият съпартиец от ГЕРБ Костадин Язов е технократ и прагматичен човек, от който районът има нужда. Той предусеща проблемите и намира техните решения.

Осигуряване на бързи и удобни транспортни връзки с центъра и другите райони чрез пробива под централната гара, реконструкцията на ул. “Даме Груев”, строителство на детска градина и ясла в новия квартал, южно от бул. “Ал. Стамболийски”. Това са приоритетите на Здравко Димитров за район „Южен“. И още нещо – Язов и Димитров ще направят всичко възможно, за да бъде запазен Бетонния мост, докато за района не бъде осигурена по-удобна и бърза пътна връзка с центъра.

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Main Menu