Димитър Колев: Нова детска ясла и още зеленина в район „Западен“

01 Ное 2019 12:50

 


„На финалната права е изграждането на парк „Мир“. Той ще приема посетители в най-скоро време и вярвам, че ще се превърне в любимо място за хората от тази част на район „Западен“. Това обяви кандидатът на ПП ГЕРБ за кмет на най-зеления пловдивски район Димитър Колев, който води след първия тур на изборите.
През цялото си управление до момента, Колев декларира като свой основен приоритет развиването и обновяването на парковата среда. До момента в района бяха изградени или изцяло обновени пет парка – „Ружа“, градина „Еталонна“, „Акациева горичка“, „Розариума“, в „Прослав“. „В бъдеще предвиждаме още три нови зелени зони. Това са разширението на парк „Ружа“ в източна посока, пространството между улица „Никола Чернишевски“ и булевард „Свобода“, както и на мястото на бившата Гарнизонна фурна, където имахме готов проект, спрян по независещи от нас причини“, сподели Колев.
През изминалите шест години, през които е кмет на „Западен“, в района бяха ремонтирани десетки улици, бяха изградени хиляди квадратни метри тротоари. Огромна работа бе свършена и с осигуряването на паркоместа. „Освен наземните съоръжения, в „Западен“ стартирахме и изграждането на първия в България общински многоетажен паркинг. Той е почти напълно завършен и ще се ползва още след Нова година“, уточни кандидат-кметът от ГЕРБ.
Димитър Колев припомни, че в най-скоро време предстои и реализирането на един от най-важните проекти за целия град – транспортната връзка „Модър – Царевец“. Той е вече на етап избор на изпълнител. „Успешното му реализиране ще доведе и до ремонта на булевард „Хаджи Димитър“ и улица „Царевец“. Предвиждаме и мащабна реконструкция на ул „Генерал Колев“, подготвяме продължението на бул. „Свобода“. Изключително напреднала е работата и по друг важен проект – връзката между „Коматевско шосе“ и квартал „Прослав“, допълни Колев.
Като един от най-големите успехи на своето управление Димитър Колев отчита изграждането на новата сграда на детска градина „Мир“, в която от 2015-та година се обучават 200 деца по системата „Монтесори“. „Район „Западен“ е и пионер в тази методика. Готови сме още в следващата година да започнем строителството на още една ясла, за която имаме готов терен край бул „Свобода“, допълва той.
„Благодаря на всички, които подкрепиха мен и ГЕРБ на първия тур на изборите. В неделя има балотаж и призовавам жителите на района да излязат и да гласуват с номер 43, за да продължим да работим заедно за развитието на район „Западен“ и да изпълним всички прекрасни проекти, които сме планирали“, заяви още Димитър Колев.

Main Menu