Дани Каназирева е новият областен управител на Пловдив

06 Ное 2019 13:56

Дани Каназирева заема поста на избрания за кмет на града Здравко Димитров. Решението за нейното назначение е взето днес на заседание на Министерския съвет.

Тя е лидер на "Съюз за Пловдив", общински съветник три мандата, а на първия тур на местните избори за кмет остана трета, като партията ѝ спечели 5 мандата в местния парламент.

Политическата кариера на Каназирева започва в ГЕРБ. След като бе изключена от партията, тя създаде "Съюз за Пловдив".

Тя е завършила право в ПУ „П. Хилендарски“, специализира във Великобритания, а по- късно става д-р по конституционно право. През 2014-та година специализира в САЩ по програмата „Младите лидери на България“ на фондация „Америка за България“.

Адвокат и доктор по Конституционно право, с дисертация на тема „Местната власт в условията на членство на България в Европейския съюз“. Специализирала “Британско право и право на Европейския съюз” в Кеймбридж, а през 2014 г. - в САЩ по програма "Млади професионалисти в сферата на правосъдието”. Основател и лидер на „Съюз за Пловдив“

Във визитката си отбелязва, че е десен политик, защото за развитието на обществото има два пътя – единият е десен, а другият – грешен.

Омъжена е, с едно дете.

Решението на правителството влиза в сила на 11 ноември 2019 година.

 

Main Menu