Печат на тази страница

Александър Държиков е новият председател на Общинския съвет /снимки/

11 Ное 2019 11:48

Александър Държиков от ГЕРБ беше избран с 37 гласа "ЗА" на първото заседание на новоизбрания местен парламент. Веселка Христамян, която беше предложена от ДБ получи 5 гласа. От 51 бюлетини, 42 бяха действителни, а 9 недействителни. 

"В живота съм бил честен, отговорен и диалогичен. Сега ще продължа да работя така и като преседател на ОбС. Трябва да сме отговорни и работещи. Пловдивчани ни гласуваха доверие и трябва да го оправдаем. ", заяви Държиков.

Следващата сесия ще е на 21 ноември.

Новоизбраният кмет на Пловдив Здравко Димитров встъпи в длъжност днес. Заедно с него клетва положиха и всички районни кметове и общински съветници, а след това новият градоначалниик прие ключа на Пловдив от своя предшественик Иван Тотев. Церемонията се състоя в Историческия музей, чиято сграда е построена специално за Народното събрание на Източна Румелия.

В първото си слово пред Общинския съвет кметът Здравко Димитров призова за диалог и консенсус при решаване на проблемите на града.

„Да си кмет на Пловдив е голяма отговорност. От решенията, които ще вземем този мандат зависи с каква скорост градът ще се развива следващите 10-20 години“, заяви в речта си Димитров. „Днес няма да влизам в политическа полемика с моите опоненти, достатъчно говорихме по време на предизборната кампания. Проблемите са ясни за всички ни и по важните приоритети видимо нямаме разминаване. Важно е, всеки ден в следващите години да помним, че пловдивчани очакват от нас да ги решаваме. Никой не по-голям от Пловдив“, подчерта новият кмет.

Main Menu