Младият Тодор Стоилов с втори мандат начело на БСП – Централен

23 Фев 2020 20:58

 

32-годишният Тодор Стоилов ще ръководи БСП – Централен и в следващия мандат. Това решиха делегатите на отчетно-изборната конференция на социалистите в най-големия пловдивски район. За Стоилов гласуваха 55 членове на форума, а за другия кандидат Калин Милчев – 18.
„Благодаря за категоричната подкрепа, тя е оценка както за работата ми като председател, така и на целия Районен съвет”, каза в заключителното си слово Тодор Стоилов. Преди това той направи подробен отчет за работата на структурата и анализ на постигнатите резултатите. Критично посочи слабостите и даде заявка за отстраняването им, изтъкна добрите инициативи и гарантира продължаването им. Той се спря и на актуалната политическа обстановка в града и страната, за да изведе и главните политически цели. „Нашата мисия, нашата кауза са справедливост, борба с неравенствата и защита на достойнството на всеки човек”, подчерта Тодор Стоилов, който е и общински съветник. Младият лидер прие препоръките на форума за изграждане на помощни структури от експерти по секторни политики. Той благодари за качествената дискусия, в която се чуха множество предложения за разширяване влиянието на БСП по пътя към спечелването на властта. Стоилов поздрави и новоизбраните членове в Районния съвет, половината от които са млади и образовани хора под 35 години. „Мъдростта и младостта заедно са обречени на успех”, убеден е 32-годишеният мениджър в голяма индустриална компания.
БСП – Централен ще има най-много делегати на градската партийна конференция – 47. На Конгреса през май районната структура ще бъде представлявана от Георги Гергов, инж. Ангелина Божилова, Димитрина Вакрилова, д-р Ивайло Мурджев, д-р Кирил Атлиев, д-р Любомир Паунов, Петя Манева и Тодор Стоилов. Тринайсет са номинираните за председател на БСП, сред който най-много подкрепа събират Корнелия Нинова, Кирил Добрев, Георги Гергов, Валери Жаблянов и Костадин Паскалев.

Main Menu