Демократична България: Как община Пловдив харчи 280 000 лв. за борба с вируса?

18 Дек 2020 18:37

 

Месеци, след като с решение на Общинския съвет в Пловдив бяха отпуснати 280 000 лв. за борба с пандемията от коронавирус, администрацията на общината не е сметнала за нужно да отчете публично как се харчат тези пари - за какво, от кого, как са избрани дейностите за финансиране.
На фона на липсата на каквато и да е информация по темата, на предишната сесия на Общинския съвет се повдигна въпрос за отпускане на 80 000 лв. за болница "Свети Мина". Със сигурност лечебните заведения и медиците са тези, които имат нужда от подкрепа в кризата, която все така, да не кажем все повече е в разгара си. Но за да бъдат наясно пловдивчани къде отиват парите им, зададохме 3 въпроса в Общинския съвет на кмета на Пловдив Здравко Димитров:

Какви точно разходи и за какво са извършени до момента от средствата, отпуснати от Общинския съвет за борба с коронавирусната инфекция?
Кога и с какви насрещни документи са извършени разходите?
По какъв ред са избрани изпълнители за реализиране на разходите?

Ние от „Демократична България“ очакваме изчерпателни и бързи отговори с надеждата, че липсата на информация досега не е заради обстоятелства, които някой се надява да останат скрити.

 

Main Menu