Започна редовната отчетна конференция на пловдивските социалисти

05 Фев 2021 07:52
 
 
Годишната отчетна конференция на пловдивските социалисти в условията на ковид пандемията заседава при специално утвърдени от Националния съвет на БСП правила. Висшият партиен орган ще приеме своите решения неприсъствено с лично полагане на подпис в продължение на пет дни. Материалите на конференцията бяха раздадени на делегатите по райони , а вчера до 18.30 часа повече от половината делегати са подписали за дневния ред, правила и помощни органи на Конференцията. Предложения по документите пловдивските социалисти могат да депозират до 13 часа днес в секретариата на ул. Кръстю Пастухов 18, ет. 2. 
 
В петъчния следобед започват заседанията на комисиите, които трябва да излязат с доклади.  На 6 февруари, събота, делегатите ще гласуват с таен вот, за да подредят листата на БСП за Пловдив. Изборният процес ще бъде открит в 9 часа и ще продължи 8 часа. За целта ще бъдат организирани три изборни бюра в централата на БСП, като преди това делегатите ще гласуват и по документите: анализ на политическата обстановка, отчет за 2020 г. и мерки за 2021 г. на Градската партийна организация, отчети на народните представители, общинските съветници и Градската контролна комисия. Създадена е пълна организация, за да се избегне струпване на хора съгласно институционалните изисквания. Изборните резултати ще бъдат обявени на сайта на Градския съвет от комисията по избора веднага след преброяването на бюлетините от трите урни. Балотажи между кандидати с равен брой гласове са предвидени в неделя от 9 часа. Ако няма такива, делегатите отново с лично полагане на подпис ще утвърдят окончателно гласуваната листа. 
Всички материали, регламент и правила на избора за заседанието са поместени на интернет страницата на ГС на БСП – Пловдив - www.bsp-plovdiv.org. Своевременно ще бъдат публикувани постъпилите предложения или самоотводи на номинирани от основните партийни организации за кандидат-депутати. Вчера районните председатели Тодор Стоилов, Костадин Беларев, Атанас Баташки, Йордан Василев и Добромира Тошева обявиха, че няма да участват, като преди това благодариха на структурите за големия брой номинации. Сред предпочитаните от социалистите кандидатури за 45. Народно събрание са също млади хора: депутатката Теодора Халачева, хирургът д-р Любомир Паунов, младежкият координатор и студент по медицина Никола Ванков, юристите Веселин Димитров и Недялка Петрова. 

Main Menu