Печат на тази страница

„Републиканци за България“ – Пловдив с инициатива за подкрепа на туристическия сектор

05 Фев 2021 15:12

Туристическата индустрия е една от най-силно засегнатите заради пандемията от коронавируса. Оказваната от държавата подкрепа на дружествата и работниците в сектора, както и на пътниците, очевидно не е достатъчна. Значително количество компании в сектора са фалирали или са пред фалит. Експертите на ПП „Републиканци за България“ – Пловдив хвърлят „спасителен пояс“ към туристическия сектор в региона, лансирайки за пръв път иновативната концепция за Интелигентен туризъм в България.

Първата презентация, от планираните инициативи, ще се състои на 09.02.2021г., в гр. Хисаря, в х-л "Централ" от 18:00 ч. Поканени са да вземат участие мениджърите на водещите туристически комплекси и обекти в града и региона.

Експертите на ПП „Републиканци за България“ – Пловдив отварят широка публична дискусия за Интелигентния туризъм, презентирайки новите възможности за изход от ковид-кризата, като реална предпоставка за увеличаване на възможностите за правене на туризъм при новите реалности.

Интелигентния туризъм (Smart Tourism) и свързаните с него Интелигентни туристически дестинации (Smart Tourism Destinations), създават ново и обогатено туристическо изживяване, базирано на културното наследство и последните технологични достижения. Широко се използват дигитални технологии като: асистиране от изкуствен интелект; 360 ° фото и видео материали; разширена реалност и интерактивност за туристическите обекти; 3D сканиране, 3D моделиране и 3D печат; симулирана реконструкция на исторически събития и др. дигитални атракции.

Интелигентният туризъм създава нови цифрови бизнес-модели, като предпоставя ново стратегическо планиране за цялостна дигитална трансформация на сектора. Това е отлична и навременна социална иновация, отговаряща на нуждите на местната икономика и местните общности за устойчиво развитие, в условията на новата реалност, с периодични локдауни.

Чрез концепция за Интелигентни туристически дестинации директно се обгрижват всички информационни нужди на туристите – преди, по време и след пътуването им! Практиката показва, че STD-дестинациите повишат драстично нивото си на конкурентоспособност, в глобален план. Смартфонът, с който вече разполагат почти всички туристи, е необходимото и достатъчно условие за свързаност, но при условие, че е изградена правилно дигитална туристическа инфраструктура.

В областта на туризма, новите тенденции към цифровизация и автоматизация на все повече процеси, насърчават активността на местните туроператори, увеличава креативността и иновациите, в контекста на все по-конкурентния и взискателен световен туристически сектор.

ПП „Републиканци за България“ безвъзмездно предоставят ноу-хау и нови високотехнологични решения, отваряйки нови перспективи пред икономическия сектор, който е сред най-пострадалите от корона вируса в икономиката на страната.

Main Menu