Само пловдивчани в листата на КОД за 16-и избирателен район

01 Мар 2021 12:32

 

Само пловдивчани са кандидат-депутатите на партия КОД (Консервативно обединение на десницата) за 16-и избирателен район. Така КОД е от малкото политически организации, в чиито листи на първите места не се спускат водачи от националното ръководство.

Водач на пловдивската листа ще е Пепа Деведжиева – председател на структурата на КОД в града. В предишния мандат на местната власт тя беше зам.-председател на Общинския съвет. Деведжиева е завършила е „Публична администрация” в Европейското висше училище по икономика и мениджмънт, след това – „Стопанско управление” в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски”, има и магистратура по финансов мениджмънт. Занимава се със застраховане от над 20 години.
На второ място е Андрея Щерев, представляващ работодателска организация в Националната агенция за професионално образование и обучение и Отрасловия съвет за тристранно сътрудничество "Земеделие и горско стопанство". Председател на Управителния съвет на Българската асоциация за кръгова икономика и биотехнологии. Бивш директор на „Международен панаир“ - Пловдив АД.

Трети е е адвокат Георги Иванов. Той членува в Адвокатска колегия – Пловдив, от 25 години. Занимава се с вещно, наследствено, семейно, административно и наказателно право. Член е на БДФ от около 30 години.

Лекарят в листата на КОД е д-р Галина Карауланова, която е на четвърто място. Нейната специалност е "Епидемиология на инфекциозните болести". Завършила е и магистратура по "Здравен мениджмънт". Д-р Карауланова е основател на отдел "Контрол" към РЗОК - Пловдив. Заемала е позициите началник на дирекция "Профилактика на болестите и промоция на здравето“ в РЗИ - Пловдив, заместник-управител на 2 частни болници, управител на МБАЛ "Свети Мина" в Пловдив. В момента е спешен медик в шоковата зала към МБАЛ "Асеновград".

Петото място е за Корнелий Савов. Той е завършил Физическия факултет на СУ "Св. Климент Охридски" - катедра „Геофизика“, както и УНСС със специалност "Управление - стопански мениджмънт". Работил е като учител по физика, геофизик в БАН, научен сътрудник първа степен. Съосновател е на Атлантически съвет на България и член на Съюза на репресираните от комунистическия режим.

Под №6 е Ивайло Спасов, който е завършил „Публична администрация“. Занимава се с управление на човешките ресурси и администриране. Има опит като интернет редактор. Активно работи по каузи, като намаляването на шума и подобряването на градската среда, достъпно и бързо административно обслужване, прозрачност в управлението, запазване на чистотата на българския език.

„Регистрираме къса листа, защото КОД е нова партия, гледаме реално на нещата и знаем, че нямам как да спечелим всичките 11 мандата в избирателен район Пловдив. Малко е хумористично, че има партии, които на всяка цена внасят листи с по 22 имена – вероятно смятат, че ще спечелят мандатите до един, а след това и 11-те им депутати ще намерят място в изпълнителната власт и на техните места в парламента ще трябва да влязат хората от втората част на листата“, коментира Пепа Деведжиева.
КОД ще води разумна и смислена кампания, при спазване на всички противоепидемични мерки при срещите си с хората.

Main Menu