ПП „Републиканци за България“ регистрира листата си в Пловдив с равен брой жени и мъже

01 Мар 2021 16:31

 

ПП „Републиканци за България“ регистрира пълна листа от двадесет и двама кандидати за народни представители в град Пловдив. Прави впечатление фактът, че в листата цари равенство между мъжете и жените. И нито един от тях не е бил в политиката до този момент. Това е движещата сила на ПП „Републиканци за България“ – залага на млади, отговорни, работещи хора, които имат своята професионална и лична реализация.
Всички в листата имат по няколко магистърски степени като преобладават икономистите, специалистите в IT сферата, а също успешни предприемачи и мениджъри.
Водач на листата в 16-ти МИР Пловдив е доц. Христо Димитров. В периода 1992 – 1997 изучава специалност „Екология“ в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“. Дипломира се като Магистър със специализация „Паразитология“. През 2016 г. е избран за доцент по Зоология към ПУ „П. Хилендарски“. От 2015 г. участва и като експерт в актуализации на план за управление на Природен парк „Пирин“ и на Природен парк „Витоша“. През последните години работи и по няколко международни проекта с участие на Египет, САЩ, Турция, Гърция, Сърбия, Русия. От 2019 г. става Ръководител на катедра Зоология към Биологически факултет на ПУ „П. Хилендарски“. Той е семеен, с две деца.
В листата е и Даниел Христов, който е доказан експерт в сферата на информационните технологии, тъй като важен акцент в управленската програма на ПП „Репуликанци а България“ е електронното управление, както и по-доброто административно обслужване на гражданите и бизнеса.

Main Menu