Борисов: Камбанарията в храма в Шипка е била пред срутване, казвам го за тези, които говорят за разруха, а са разрушили всичко при управлението им

05 Мар 2021 14:18

Десетилетия камбанарията в храма в Шипка е била пред срутване, казвам го за тези, които говорят за разруха, а са разрушили всичко при управлението им. Това каза Бойко Борисов, премиер и водач на листите на коалиция "ГЕРБ- СДС" в 25 МИР – София град и 16 МИР – Пловдив град по време на обиколка в района на Казанлък, става ясно от видео, излъчено в официалния профил на министър-председателя във „Фейсбук“, предаде Фокус.
Борисов посети и строежа на 8-км велоалея, която ще свърже Тракийската гробница в града с всички тракийски могили, град Шипка и храм-паметника. Велоалеята се изгражда с европейски средства.
Кметът на Казанлък Галина Стоянова посочи, че възстановените велоалеи свързват най-големите села в района. „В Община Казанлък имаме абсолютна свързаност с велоалеи – 22 км.“, посочи тя.

Икономическия министър Лъчезар Борисов, който бе на обиколката с премиера, допълни, че 80 компании в региона ще получат 11 милиона лева.

„Десетилетия камбанарията в храм-паметника „Рождество Христово“ в Шипка е била под риск да се срути. сега правим ремонт. Казвам го заради тези, които говорят за разруха, те са разрушили всичко през тяхното управление“, коментира премиерът Борисов.

Кметът на Казанлък подари на премиера риза с българска шевица.

 

Източник: Фокус

Main Menu