Менда Стоянова: Говорим с цифри и факти за свършеното

17 Мар 2021 20:09

 

Политиката за повишаване доходите на населението ще продължи да бъде приоритет на ГЕРБ и в бъдеще, коментира членът на Изпълнителната комисия на партията и дългогодишен председател на Парламентарната комисия по бюджет и финанси Менда Стоянова и допълни, че през последните години се регистрира ръст по този показател.

 

В подкрепа на думите си даде пример с минималната заплата, която в момента е 650 лв, а това е 41% ръст в сравнение с 2017 г. Увеличението на средната работна заплата в страната е 50 на сто и в края на миналата година беше 1505 лв. За изминалите четири години от управлението на ГЕРБ бяха увеличени пенсиите, заплатите на учителите, на работещите в социалната сфера, подкрепени бяха медицинските специалисти и др.
„За съжаление заради пандемията от COVID 19 има хора, които изгубиха работните си места, но много ги запазиха заради адекватните мерки на правителството и помощите, които гласувахме. Няма как при една такава тотална криза да няма засегнати, но цифрите говорят, че общият спад в България е сравнително малък спрямо много държави в ЕС и се надявам от следващата година да наваксаме и да се върнем в нивата от 2019 г.”, заяви Менда Стоянова. Целта е БВП да достигне 100 млрд. евро до 2025 г.

 

Ние от ГЕРБ говорим с цифри и факти, с конкретни резултати и се надяваме, че хората отново ще се доверят на нашите послания и ще изберат № 28 в интегралната, заяви Менда Стоянова. Тя изрази увереност, че на изборите на 4-ти април ГЕРБ отново ще бъде първа политическа сила.

 

„Листата на коалиция ГЕРБ-СДС в 16-ти МИР с водач премиера Бойко Борисов е съставена от хора, които ще работят с експертиза и със сърце за развитието на Пловдив и на България.
Когато преди 12 години за първи път пристъпвахме прага на Народното събрание, ние пристъпвахме прага на един храм. Надявам се и кандидатите за народни представители в 45-тия български парламент да осъзнават това и да имат респект към институцията, защото НС е олицетворение на държавността”, каза още Менда Стоянова.

Main Menu