Гецата и Корадов чистиха с десетки пловдивчани брега на Марица в дъжда

21 Мар 2021 08:53

 

Кандидат-депутатите от БСП събраха над 50 чувала с отпадъци край реката Десетки пловдивчани откликнаха на поканата за еко-инициатива по случай Първа пролет и Денят на водата на БСП – Пловдив. Организатор и идеен двигател на събитието бе бившият президент на Локомотив Пловдив у футболна легенда - Любомир Корадов, кандидат за народен представител от "БСП за България". Към инициативата му се присъедини и друг легендарен футболист от листата на социалистите - Георги Георгиев-Гецата, звезда на Ботев, националния отбор и френския Мюлюз. Бяха
събрани над 50 чувала с боклук. На присъстващите бяха раздадени ръкавици, чували, щипки за събиране на боклук и дезинфектанти с призив „За чисти избори“.

" Организирах почистването точно на това място, защото всеки ден съм тук, заедно с много спортуващи пловдивчани, и искам да е чисто и приятно за всеки един от нас. Река Марица е едно от най-големите богатства на Пловдив. Днес показахме, че пловдивчани сме добър отбор и можем да превърнем зеленото сърце на града ни в едно още по-привлекателно и обичано място за спорт и отдих.

Отправям призив към всеки - спортист, рибар, или просто разхождащ се - не оставяйте боклуците си сред природата. Пластмасата, опаковките на храни, кутиите от цигари се разграждат стотици години, замърсяват околната среда, вредят на животинските видове, обитаващи хабитата около Марица. Бъдете отговорни към бъдещето - своето, на децата си и на
хилядолетния ни град. " коментира известният футболист и успешен бизнесмен Любомир Корадов.

След края на инициативата той увери всички присъстващи, че това няма да е последната такава инициатива, а има желание да в превърне в традиционна, привличайки все повече последователи.

Любомир Корадов е кандидат за народен представител от "БСП за България", номер 4 в интегралната бюлетина, а личния му преференциален номер е 110, Гецата е с преференция 104.

Main Menu