ЗАХАРИ ХРИСТОВ: За правителството на Борисов, БЪЛГАРИЯ се състои от СОФИЯ И МАГИСТРАЛИТЕ!

22 Мар 2021 11:54

 

Захари Христов, кандидат за народен представител от БСП в Пловдив-област. Ръководител на инфраструктурни проекти

 

За последните 4 години през Агенция "Пътна инфраструктура" са минали около 5 милиарда лева, които са отишли за строителство на магистрали основно. Магистралите са 800 км общо, а останалата републиканска пътна мрежа е 11 000 км, които с малки изключения са забравени от правителството.

В Пловдивска област ситуацията с инфраструктурата в плачевна.В София се изгради Южна дъга на околовръстното шосе в две платна с по четири ленти, в Пловдив се прави преасфалтиране на 14 км двулентов участък от околовръстното шосе за 25 милиона-без проект! Като габарита на околоврътното в Пловдив си остава същия и се монтират мантинели,
които допълнително стесниха пътя и правят придвижването още по-трудно и задръстванията по-големи. Няма яснота кога ще бъде разширено околовръстното шосе. Поръчката на АПИ за югоизточния обход на Пловдив мистериозно беше спряна и сега слушаме от Герб пак обяснения стил- пожелателна форма в бъдеще време.

По действията на това управление може да съдим, че по-малките
населени места за тях не съществуват. От както Герб е на власт,
кметовете по селата са второстепенни разпоредители с бюджетни средства, тоест без собствен бюджет. Така те не могат да решават каквито и да било проблеми на обикновенния човек. Общинските кметове се молят на Регионалното министерство, а то се моли на "джипката" да се отпуснат пари за инфраструктура. Пари се отпускат на килограм, много често без проектиране, без да се гледат нужди и приоритети на отделните области.

Другите големи проблеми в пловдивска област са ВиК инфраструктурата и енергопреносната мрежа, които са завещание от социализма. Водните цикли са още с етернитови тръби и на много места липсва канализация.
Енергопреносната мрежа е в лошо състояние. При разговори с граждани получих множество оплаквания за постоянни прекъсвания на енергоподаването, особенно в община Родопи.

За 11 години Герб показа, че няма да води последователна политика и е на път да ни превърне в държава с два града, като всичко друго се обезлюдява, поради липса на поминък, липса на здравни грижи и липса на качествена инфраструктура.

На 4 април бъдете гласоподаватели, а не гласопродаватели!

Main Menu