Мирослав Тенев: На Световния ден на водата заявявам, че ще работя за достъп до чиста питейна вода на всички

22 Мар 2021 12:37

 

"Днес отбелязваме Световния ден на водата. Целта му е да привлече внимание върху важността на питейната вода и защитата на водните ресурси. В тази връзка споделям само малка част от резултатите в сектора през изминалия мандат, заяви кандидатът за народен представител от листата на ГЕРБ-СДС в Пловдив-град Мирослав Тенев.
Правителството на ГЕРБ работи за чистата и достъпна вода за всеки човек, увеличи инвестициите във ВиК сектора, обнови и разшири близо 2000 км водопреносна и близо 320 км канализационна мрежа. Само през бюджета на МРРБ за 4 години са вложени 181 904 019 лева във ВиК инфраструктура.
С еврофинансиране в страната са изградени, изграждат се или са обновени 25 пречиствателни станции за отпадъчни води, 11 от които вече са завършени, както и 4 пречиствателни станции за питейни води. Бенефициенти по тези проекти са близо два милиона българи, които ще се ползват от по-чисти води и намалено замърсяване от отпадъчни води.
„Запазена бе социалната поносимост на цената на водата, като това е залегнало и в новия законопроект за В и К”, подчерта Тенев. Пред граждани на предизборния пункт на ГЕРБ в центъра на Пловдив той сподели и част от основни акценти в сектор води, заложени в Политическата програма "България следващо поколение", а именно достъп до чиста питейна вода за всички, изграждане и модернизиране на системите за водоснабдяване, насърчаване мерките за пестене и повторно използване на водите; канализация и пречистване на отпадъчните води с все по-голям акцент върху по-малките населени места, въвеждане на локални модулни съоръжения за пречистване, изкуствени влажни зони, цифрово напояване и повторно използване на води в земеделието и др.
Мирослав Тенев е под номер 17 в листата на коалиция ГЕРБ-СДС в 16 МИР Пловдив-град. Той е юрист по образование. който практикува в публичния сектор, специалист в сферата на строителство, инвестиции, вещно и административно право, към момента е и ръководител на младежката организация на партията - МГЕРБ Пловдив-град.

На 04.04.2021 г. гласувай с номер 28 в интегралната бюлетина за надграждане на постигнатото!

Main Menu