Владимир Кисьов: Трябва да пазим българското семейство

24 Мар 2021 11:39

 

 

Водачът на листата на ВМРО в 17 МИР Пловдив- област инж. Владимир Кисьов коментира темата за семейството и джендър идеологиите, които се пропагандират.
"Трябва да пазим българското семейство, защото виждате какво се случва- либералите се опитват да размиват устоите на семейството. За мен само родолюбието може да спаси хората. Любовта към семейството е най- важният човешки добродетел.
Аз съм от старата школа и съм възпитаван в любовта към Бог и Родина, към семейството, което е в центъра на всяко съвременно общество, в уважение към родителите и възрастните хора.
Спомням си времето, когато като деца сме пътували в автобуса, винаги сме ставали и отстъпвали място на възрастните хора. Явно днес самите ценности на младите поколения се променят и това не е само в България. Родолюбието трябва да бъде силно, защото един народ не си ли спомня миналото, не си ли спомня историята- става дърво без корен", коментира инж. Кисьов.
"Аз и моята съпруга сме възпитали нашите пораснали дъщери в това отношение. Двете са учили в чужбина, но ѝ двете се върнаха в България и живеят и работят в родината си. Децата са родени в България и никога не сме мислили за чужбина", коментира инж. Кисьов.

Той е категоричен, че ВМРО се бори срещу начина, по който се пропагандира джендър идеологията, а не срещу самата идеология.
"От 90- та година стана една мода така наречената джендър идеология. В момента гледам разни НПО-та се опитват да прокарват и да вменяват на българското общество тези идеологии. Винаги ми е било интересно защо го правят по този бих казал нахален начин, не са си направили съответния анализ, че българското общество е консервативно. Може би такъв диалог ще дойде след 30- 40 години, но в момента обществото не е готово за такъв разговор и това би довело до повече проблеми, отколкото за решаване на даден въпрос като виждане. Всяко нещо с времето си. Моите дъщери са учили в Англия, те не го разбират това нещо, но го приемат. Аз съм от старата генерация, аз съм възпитаван от майка ми, че Бог е създал Адам и Ева, че всяко начало е двузначно, ден и нощ, слънце и луна и така вървейки по този път смятам, че е правилен и това правят милиони български семейства. Пак казвам ВМРО не се бори срещу това нещо, ВМРО се бори срещу нахалството на тези хора насила да пропагандират идеологията си не само в нашето общество, а и в училищата, което е страшно", категоричен е инж. Кисьов.

Main Menu