Каназирева: „Ще работя за решаването на проблемите и в малките населени места на община Първомай“

27 Мар 2021 16:13

 

 

„ Добрата пътна и ВиК инфраструктура е от важно значение за качеството на живот на всяко едно населено място в нашия регион. Затова и занапред това ще е един от основните ми приоритети“, заяви водачът на листата на ГЕРБ-СДС за област Пловдив от гражданска квота Дани Каназирева, която посети община Първомай.

Посрещна я общинският ръководител на ГЕРБ -Първомай и кандидат за народен представител - Асен Кичуков.

Каназирева посочи, че съвсем скоро предстои да започне ремонт на пътя Асеновград – Първомай , който е в лошо състояние и има постъпили десетки сигнали от граждани в Областна администрация.

„ Работим и за изграждането на новия мост над река Марица на републикански път между с. Градина и гр. Първомай. След пълното обезпечаване на необходимите терени за изграждане на пътните подходите към новия мост, ще бъде одобрен техническият проект на обекта и ще се издаде разрешение за строеж от министъра на регионалното развитие и благоустройство“, уточни Каназирева. По думите й това е изключително важен инфраструктурен проект и за хората, и за бизнеса, защото старият мост е железен, строен отдавна, еднопосочен е и с ограничен тонаж до 5 тона.

„Вече работим и за решаване на проблема в село Поройна, което е единственото неводоснабдено населено място в региона. От ВиК - Пловдив, в терасата на р. Тополовска, е изграден водоизточник (тръбен кладенец) с доказано качество на водата и дебит – около 6-7 л/с. Необходимо е изготвяне и реализиране на проект за водоснабдяване на селото в това число помпена станция. Ако това се реализира, възможно е комплексно да се реши проблемът със сезонния недостиг на питейна вода и за Дълбок Извор, село, намиращо се в непосредствена близост до с. Поройна“, обясни Каназирева. Тя уточни, че е обследван проблемът със сезонния недостиг на вода в с. Искра и проблема в с. Драгойново, където има чести аварии и е необходима подмяна на главния водопровод, Всеки момент предстои да започне и реализацията на проект за подмяна на водопровод в село Татарево. Каназирева припомни, че през миналата година е имало сериозен проблем и с пречиствателната станция в Първомай, но след като правителството е отпуснало 300 хиляди лева за ремонта й казусът е бил разрешен.

„Радвам се, че Дани Каназирева е в нашия отбор, защото е от хората, които изпълняват поетите ангажименти и ще работи за хората от малките населени места“, заяви Кичуков при срещата им с хората от Дълбок Извор и Караджалово.

Дани Каназирева допълни, че искрено се надява в близко време наистина да се подобри качеството на живот във всички населени места в областта. „Аз обичам региона си и се надявам да продължим да работим и да решаваме проблемите на малките населени места. Познавам нормативната база и знам как да защитавам интересите на хората. Община Първомай ще има моята подкрепа и занапред“, заключи Каназирева.

Main Menu