Марешки: Борисов да отстрани Каракачанов до изборите

29 Мар 2021 13:33

„Трима политици вече съобщават, че ВМРО се занимава с купуване на цигански гласове и корпоративен вот - Христо Иванов, Волен Сидеров, Мая Манолова. Това са трима различни хора, които казват едно и също. Има опасност уж патриотичната формация ВМРО, да се окаже първата етническа партия на циганите в България”, заяви лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки по БНТ.

Той призова прокуратурата да се намеси, а премиерът Борисов да оттегли Каракачанов от министерския пост, защото като силов вицепремиер може да пречи на проверките по изнесената информация.

„Обръщам се към всички българи да не подкрепят тази „етническа партия на циганите”, защото това, което става е срамно за патриотизма” каза още Марешки.

Той съобщи и за други сигнали, които са достигнали до него - как роми от младежката организация на ВМРО в Сандански са ходили да заплашват българи в Мелник, че ако ВМРО няма гласове в града, щели да уволнят кмет. „Това вече прелива чашата и трябва да се вземат мерки”, категоричен е Веселин Марешки.

„Ако не е купеният вот, ВМРО нямат никакви шансове за парламента. Тях вече ги свързват само с техните скандали с внесения боклук, с продажбата на български паспорти, с дадени милиарди за чертежи на самолети. Човек не си купува прахосмукачка на чертеж, камо ли самолети”, каза Марешки. Той подчерта, че на този фалшив патриотизъм ВОЛЯ и НФСБ противопоставят истински, икономически патриотизъм, резултатите, реалните неща, които от ВОЛЯ и НФСБ са свършили за доброто на българите. „Народът ни е мъдър и оценява това, което сме направили в миналото и което можем да направим за в бъдеще”, завърши Марешки като призова всички да изберат номер 24, за да бъдат изгонени и изпратени в историята всички политически разбойници, за да има бъдеще младото поколение, за подкрепа на малкия и среден бизнес и за достойни старини на възрастните хора. По думите му Патриотичната коалиция ВОЛЯ и НФСБ има реален шанс да е в следващото управление.

 

Main Menu