Веселин Марешки: Не съм разочаровал избирателите и ще го видите на 4 април

30 Мар 2021 20:21

Не съм разочаровал избирателите и ще го видите от резултата на 4 април. Това каза лидерът на „Воля“ и водач на листата на коалиция „Патриотична коалиция – Воля и НФСБ“ в 3-ти МИР Варна Веселин Марешки в „Лице в лице“ по бТВ.

Той коментира и социологическите агенции. "Слава Богу за мен, за нас от патриотичната коалиция, хората, гражданите избират кой да бъде част от парламента, а не социолозите. Ако избират социолозите нямаше да бъде в общинския съвет във Варна, нямаше да бъда на балотажа за кметския пост във Варна, нито с най-високия мажоритарен резултат в цялата демократична история, който постигнах на президентските избори", заяви още Марешки.

По думите му е нормално патриотичната коалиция да бъде трета политическа сила. "На този етап от предизборната борба няма какво да говорим повече за програми. Сега по-скоро да си говорим за измамите. 450 хил. българи гласуваха за мен на президентските избори. След това точно с такива социологически внушения, излъгаха хората. Аз съм си свободен български гражданин, родолюбец и интереса ми е всички да живеят благосъстоятелно в държавата. Обезкуражиха ги хората, по-малко гласуваха за нас на парламентарните избори. За това четири години хората ги ограбваха", заяви още Веселин Марешки. Според него фалшивите новини са разконцентрирали избирателите на "Воля". "Те ми пишат: "Ние се излъгахме, не гласувахме за вас, за това програмата за справедливи цени на горивата, не е изпълнена". Те казват, че сега ще се постарят повече и няма да вярват на фалшиви -лози", заяви още Марешки.

 

"Понеже ВМРО трудно ще влязат в следващия парламент, ние поемаме ангажимент да бъдем тези, които ще внесем такъв законопроект, защото наистина вчера във вашето студио патерицата на шкембе войвода точно това ръсеше, че съм изказал нещо невярно. Просто цитирах неща, които ги има във всички социални мрежи. Цитирам Българското национално радио и Христо Иванов, който е уважаван политик, цитирам Мая Манолова и техни съпартийци - Волен Сидеров. Тримата в един глас твърдят, че вече се вижда мобилизиране на клиентелските мрежи за купуване на гласове, а контролираният вот от 300-400 хил. вече се разпределя и към ВМРО. Това го казва Христо Иванов пред БНР. Това, че аз съм съобщил какво е казал Христо Иванов, ако е лъжа, значи Христо Иванов е излъгал", допълни още Марешки.

Той заяви, че вчера са един човек му се е обадил от Мелник. "Казва ми, че две циганета от младежката организация на ВМРО са дошли да го тъпчат, да го заплашват, че ще уволнят него или брат му. Няма да им мине номера", каза Марешки.

Main Menu