БСП проведе среща с Камарата на архитектите в България

31 Мар 2021 19:07

БСП се срещна с ръководството на Камарата на архитектите в България. Левицата на срещата представиха водачът на листата на "БСП за България" за Пловдив-област Манол Генов и депутатът в 44-тото Народно събрание Любомир Бонев.

Бяха обсъдени някои от наболелите проблеми в сектора, като на особено внимание бе поставено върху промените в Закона за устройството на територията, които, според присъстващите, не отговарят на развитието на инвестиционния процес в България и не помагат за преодоляване на административните пречки в този процес.

"В момента трудът и ролята на проектанта и на архитекта в строителството, особено в инфраструктурното, са изключително подценени. Нужно е облекчаване на труда на проектантите и архитектите, за да не се стига до некачествено строителство и генериране на корупцията", се посочи на срещата.

Двете страни стигнаха до заключението, че в България е необходимо да бъде облекчен и опростен инвестиционният процес. Обсъдено бе и създаването на електронни регистри.

"Не бива да се допуска неглижиране на авторските права по време на изпълнение на проектите", призоваха от Камарата на архитектите в България.

В края на срещата Манол Генов изрази надежда, че БСП ще има един професионален партньор и консултант в лицето на Камарата на архитектите в България в процеса на изработване на законите в страната.

Main Menu