Вежди Рашидов дари книги на НБ Иван Вазов, обеща дом за пловдивската Опера

02 Апр 2021 13:17

 

Дарение от три кашона с книги от личната си библиотека направи днес Вежди Рашидов, кандидат за депутат от ГЕРБ,  на НБ Иван Вазов. На събитието присъстваха другите кандидати от листата на ГЕРБ - Иван Тотев, Спас Гърневски, Александър Държиков, както и кметове и общински съветници от партията. Част от книгите бяха с пожелания и автографи на авторите им към големия скулптор. Сред книгите са и негови луксозни албуми на български и на английски език. Завършваме кампанията пред Двореца на книгата. Пловдив е най-хубавият в България, градът на младостта, но и на зрелостта ми, каза Вежди и допълни, че други кметове могат да му се разсърдят за тези думи.

Пловдив ще има дом за операта, това обеща на пловдивчани Вежди Рашидов. Ще намерим соломоновско решение и за разкопките от южната страна на Тунела, както намерихме такова и за Шипка 6 в София. Теренът на пъпа на Пловдив е собственост на бизнесмена Димитър Георгиев, който е входирал през март проект в Националния институт за паметници на културата.



Ще направим и опера, и филхармония, категоричен е той, ако хората ни гласуват доверие. Дано не се подведат по обещаващите и нище неправещи. Вижте, пет мандата съм в парламента – видях много обещаващи и малко работещи, каза Вежди Рашидов.

 

Main Menu