Проф. Анастас Герджиков: Призовавам министър Кацаров да отмени заповедта си

20 Окт 2021 18:53

 

Кандидатите за президент и вицепрезидент – проф. Анастас Герджиков и полковник Невяна Митева посетиха Пловдив. Те бяха посрещнати от областния председател на ГЕРБ Иван Тотев и кандидатите за народни представители от града.

По време на разходката си из Главната улица кандидатите за президент и вицепрезидент разговаряха с хората и приеха пожеланията им за успех в предизборната кампания.

„Харесвам Пловдив. Тук съм учила в Спортното училище. Като силна българка и представител на спортните среди обещавам, че със спортен устрем и дух, постоянство и себераздаване ще продължа да работя по каузите, които са далеч по-широки, отколкото президентската институция изисква от нас. Наша кауза е добрината, да се обръщаме към различните, да разговаряме с тях и типично по български да седнем на една маса и да се разберем“, каза кандидатът за вицепрезидент полковник Невяна Митева.

Проф. Анастас Герджиков коментира новата заповед на здравния министър, като изтъкна, че: „Изискването за зелен сертификат е възможно само при висока степен за ваксиниране. Правителството, назначено от Румен Радев, не направи нищо за шест месеца за повишаване процента на ваксинирани и тази заповед изглежда сякаш е за друга държава. Заповедта на здравния министър означава, че цели сектори на икономиката утре ще спрат работа. Още по-лошо е, че от утре лекарите и здравните работници, които нямат сертификат, не могат да работят. Оставаме без лекари. Призовавам министър Кацаров да отмени заповедта си или да отложи влизането й в сила. Призовавам и г-н Радев за възстановаване работата на Националния оперативен щаб, защото очевидно изпълнителната власт не се справя със здравната криза”. Мерките трябва да бъдат преосмислени и съгласувани със засегнатите страни, както и да се предвидят сериозни компенсации за тези сектори, преди ограниченията да бъдат въведени, смята проф. Герджиков.
С тревога, проф. Герджиков отбеляза още, че: . „Бездействието на властта е престъпно, струва човешки животи и ще остави без доходи в най-тежките зимни месеци хиляди българи“.