Печат на тази страница

Борисов свика кръгла маса за цените на тока

23 Окт 2021 13:26

В момента тече актуализация на актуализацията на актуализацията. Това кърпене на бюджета е, за да се спаси Радев и да минат изборите, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на живо включване от Фейсбук страницата си. Той, също като Радев, свика кръгла маса за цените на тока. Импровизираната среща се проведе в централата на партията.

На срещата бяха поканени представители на синдикатите и работодателите, като по думите на Борисов, целта беше да се обсъдят политиките, които трябва да се прилагат. Присъстваха председателят на УС на АИКБ Васил Велев и председателят на КТ "Подкрепа" и президентът на КНСБ - Димитър Манолов и Пламен Димитров.

"Защо парламентът загуби два месеца в празни приказки? Защо не приехме бюджета за следващата година? Искат сега да актуализираме стария бюджет през декември. И вкараха в бюджета пари, които ги нямат и няма да дойдат, само за да минат изборите. За да ви успят - айде днеска, виждате ли, още 750 милиона", ядосва се бившият премиер.

Борисов обяви, че именно ГЕРБ са сезирали институциите за разследването на прокуратурата за неправилно изразходване на европейски средства. Въпреки, че темата на срещата беше компенсация на повишението на енергийните цени, бившият премиер често насочваше разговора към президента Румен Радев:

"Вчера Радев чух да казва, че партиите не агитират към ваксиниране - напротив - ние всеки ден сме агитирали за ваксиниране. Това е единственият правилен подход."

По думите му управляващите продължават да се държат все едно ГЕРБ управляват, а това не е така от половин година.

На срещата беше и бившият вицепремиер Томислав Дончев. Двамата с Борисов представиха план за компенсаторни мерки за пострадалите от кризата фирми. Според експертите на ГЕРБ, ВЕИ-та са свръхфинансирани, НЕК също получава компенсации.

 

"Трябва да спазваме все пак некви мерки, но колегите работиха по план, който да спаси фирмите", каза Борисов.

Дончев заяви, че не става въпрос за кратка криза и, че част от предприятията трябва да осмислят дали изобщо има нужда да работят.

"Добре, аз благодаря. Мисля, че добре сме поработили щом харесвате нашия план, значи, че тая част съм я измислил, така че малко да има и шега накрая. Продължаваме да работим по промяната на промяната", закри Борисов срещата.

Свързани статии (по етикет)