Печат на тази страница

Кристиан Вигенин: Мерки - да, по този начин - не

26 Окт 2021 18:48

Липсата на доверие в институциите доведе до ситуацията днес. Начинът, по който ГЕРБ управляваше епидемията доведе до това, че хората не повярваха, че това е заплаха за обществото. Но с това правителство и с този министър нищо съществено не се промени. Очаквахме от служебния здравен министър по-адекватен подход. За съжаление, нещата продължиха в същата посока.

Това заяви Кристиан Вигенин, водач на листите на "БСП за България" в Пловдив и в Ямбол, в предаването "Твоят ден" по Nova News.

 

"Когато БСП разкритикува въвеждането по този начин на "зеления сертификат" и поискахме оставката на министър Кацаров, няколко дни по-късно и правителството, и конкретно служебният министър се върнаха на позицията, която ние изразихме тогава. Мерки - да, по този начин - не. На хората трябваше да им се даде време да се подготвят и не трябва да бъдат насилвани", каза още той.

 

Според Кристиан Вигенин е бил пропуснат и моментът да се обясни, че ваксината предпазва и в нея няма нищо страшно. По неговите думи това е трябвало да стане с адекватна информационна кампания със специалисти, а не с абсурдни реклами.

Свързани статии (по етикет)