Кристиан Вигенин разяснява приоритетите на документа „100 дни“

28 Окт 2021 09:58

 

„Предлагаме спешна целева подкрепа за семействата с ниски доходи и месечна субсидия от 200 кВтч до края на март за домакинствата, които са затруднени да отопляват своите домове. Нито едно семейство с ниски доходи не трябва да е изключено от енергийната мрежа при невъзможност за плащане на сметки, ако цените продължават да растат. Целим да облекчим българските граждани от високите цени на електроенергията чрез схема за отложено плащане. В помощ на малкия бизнес по време на криза предвиждаме най-късно до края на 2021 г. изплащане на безвъзмездната финансова помощ по одобрените проекти за помощи за малкия и среден бизнес, заявени още през 2020 г. във връзка с пандемията от Covid-19.“.
Това заяви водачът на листата на „БСП за България“ в Пловдив Кристиан Вигенин на среща с граждани от район „Западен“, на която представи плана за справяне с кризите в страната и ги запозна с конкретните предложения за първите 100 дни от управлението.
Вигенин разисква с гражданите основните дейности на бъдещите народни представители от БСП в Пловдив. Сред тях е трафикът в града, довършването на Околовръстното шосе, както и възможностите на програма „Околна среда“, чрез която река Марица да се превърне в атрактивна за гражданите.
В срещата се включиха вторият в листата на социалистите Иван Петков и кандидатите от район „Западен“ Йовка Златева и Наум Китанов.
Петков разясни как ще се извърши гласуването с машина и призова хората да не се страхуват и да излязат да гласуват.
Йовка Златева и Наум Китанов коментираха техните лични ангажименти, които ще отстояват, ако бъдат избрани за депутати. Приоритети за Златева са повишаването на уважението към учителската професия, по-достойно заплащане на труда им, подобрено качество на знанията. Юристът с дългогодишен опит Китанов заяви пред съгражданите си, че ще работи за утвърждаването на върховенството на закона и на правото и равенството пред закона.

Main Menu