Печат на тази страница

Анастас Герджиков: Гласувах за това да се откажем от омразата и от противопоставянето

14 Ное 2021 13:09

„Гласувах за това да променим политическия стил и поведение. Гласувах за това да се откажем от омразата и от противопоставянето и да се опитаме да се обединим около визия за бъдещето на България“. Това каза кандидатът за президент Анастас Герджиков, който упражни правото си на глас, цитиран от bTV.
„Гласувах за това да имаме истински държавници, които се интересуват не само от България, но и са загрижени за всеки български гражданин. Надявам се, че тези истински държавници ще ни изведат от тежката политическа, ценова и здравна криза и ще ни поведат към просперитет“, каза още той.

„Надявам се, че утре България ще се събуди успокоена, различна и щастлива. Призовавам всички лидери на политически сили още от утре да положат огромни усилия за това да имаме редовно правителство и работещ парламент“, заяви Герджиков.

„Тази сутрин на излизане от секцията служебният премиер допусна фройдистка грешка и каза, че имаме нужда от служебно правителство. Не, г-н Янев, имаме нужда от редовно правителство. Всички българи го виждат и искат това, време е и политиците да го разберат“, каза кандидатът за президент.

Според него първата работа на бъдещата коалиция трябва да бъде да ни изведе от политическата криза, а оттам и от всички останали.

„Нямаше да се включа в президентската надпревара, ако не смятах, че ние ще бъдем победители“, завърши Герджиков.

Main Menu