Стефан Шилев: Тепетата, реката и всички проекти на Пловдив остават мои приоритети

26 Сеп 2022 13:59

 

По време на мандата си като народен представител в 47-мото Народно събрание и член на комисиите по „Околната среда и водите“ и „Култура и медии“ съм се стремял да работя в интерес на България и на Пловдив. Като представител на опозицията на управлението на четворната коалицияучаствах в различни законодателни инициативи, настоявахза увеличение на бюджета на града ни и финансиране на различни важни за Пловдив проекти, като изграждане на Дондуковата градина, реконструкцията на Концертна зала, определяне на място за Дом на операта, отпускане на средства за сгради на Математическа гимназия – Пловдив и ОУ „Драган Манчов“.
С оглед галопиращата инфлация, от ГЕРБ-СДС предложихме увеличаване финансирането на общинските служители, на регионалните структури на МОСВ и на дейците на културата.Противопоставих се на управленския произвол при уволнение на честни служители от държавната администрация.
Ако получа вашето доверие ще продължа да работя, защитавайки интересите на нашия град, настоявайки за съразмерно финансиране от държавния бюджет със София, за обосновано разпределение на евросредствата съобразно целите и приоритетите на държавата и града ни.
Пловдив заслужава по-добра пътна, но също така екологична,рекреационна, културна и спортна инфраструктура – целево финансиране за облагородяване на тепетата на Пловдив, река Марица, удвояване на околовръстния път, продължаване на усилията за реализация на проекта за водоснабдяване от каскада Въча, както и на по-гореизброените проекти.
Всеки пловдивчанин ще може да задава своите въпроси и да споделя идеите си в приемната на народните представители от Пловдив.
На изборите на 2-ри октомври ГЕРБ-СДС е с номер 24 в бюлетината.

Доц. д-р Стефан Шилев е на 48 г. От 1998 г. е преподавател в Аграрен университет – Пловдив (дисциплини: Микробиология, Екология на микроорганизмите, Управление на отпадъците, Технологии за преработка на твърди отпадъци). През 2003 г. защитава дисертация по Микробиология в Университета на гр. Кордоба, Испания.
Той е регионален експерт към Европейската федерация по биотехнологии и координатор на български и международни научни проекти.
Бил е директор на дирекция „Екология и управление на отпадъците“ в община Пловдив (2012-2014), директор на РИОСВ-Пловдив (2015-2020) и Председател на Общото събрание на Аграрен университет.
Официален преводач по испански език към МВнР. Женен с две деца. Народен представител в 47-то Народно събрание.

Main Menu