Бойко Борисов: Държавата има нужда от обединение и правителство

30 Сеп 2022 20:24

 

,,Без реваншизъм! Държавата има нужда от обединение и правителство! Или те, или ние" е нещото, което най-малко желая. И зад "те" и зад "ние" седят български граждани. Ако ние продължим и на трети да си говорим за ние, те, той, тя, нищо добро не ни очаква. Тук всички са били министри, депутати, експертизата е добра". Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов на закриването на предизборната кампания в Пловдив, цитиран от novini.bg. 

,,С вота си в неделя народът ще ни подреди. Рецептата за успешната коалиция е всички лидери да са министри. Всички вътре, за да носим заедно отговорност", посочи Борисов формулата за бъдещото управление. Той коментира, че ГЕРБ е готова да работи за стабилна държава. И най-доброто служебно правителство не може да даде стабилитет.

По думите му Еврозоната е първата важна тема, втората - публичните финанси да влязат в границите, в които трябва. Борисов предупреди, че харченето с кредити прави следващите поколения зависими.

,,Кирил Петков безсрамно излъга за българското си гражданство. Ние видяхме, че България не му е родина, защото никой не постъпва така с народа и Родината си. Асен Василев е лъжец номер 2, дори партньорите му казаха, че ги е ограбил, започнал е да продава фирми на малоимотни граждани”, коментира водачът на листата на ГЕРБ -СДС в Русе и Разград Десислава Атанасова. Тя коментира и как месеци наред Рашков е репресирал ГЕРБ.

Заместник-председателят на партията и водач в Габрово Томислав Дончев сподели, че не е доволен от тази кампания. Като кандидат, като политик считам, че направих всичко както трябва. Но гражданинът беше забравен. ,,От едната страна имате професионалисти, от другата крясъци и страница и половина опорни точки. Затова като гражданин съм недоволен”, коментира той.

,,Предстои ни важен край на кампанията. Това, което беше за нас, може би никой не е вярвал, че думата "криза", ще бъде най-използваната в България. Смятам, че ние имаме невероятна възможност така, че след неделя да променим пътя на България”, заяви областният координатор на Пловдив-град и член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ инж. Иван Тотев.

Кметът на Пловдив Здравко Димитров благодари, че градът му приема "цялото войнство на ГЕРБ" за край на предизборната кампания. И се оплака от лошата комуникация с последното редовно правителство.

Main Menu