Печат на тази страница

Община Асеновград провери дали са в изправност обществените чешмички

02 Юли 2019 15:59

В цялата страна е обявен жълт код за опасно високи температури. Затова от общинска администрация извършиха проверка дали са в изправност чешмичките с питейна вода на обществените места в града. Това е втора проверка и тя обхвана над 10 фонтанки, намиращи се в парковете до лятното кино, паметника на Христо Ботев, паметника на цар Иван Асен II, детската площадка до читалище „Родолюбие”, на ул. „Цар Освободител”, на ул. „Свобода”, в кв. „Баба Тонка” и емблематичните каменни чешми до пешеходния мост и моста на „Асеновец”. Сега всички чешмички са в изправност и работят.

Според метеоролозите в най-топлите часове днес термометрите ще отчитат от 34 до 39 градуса. Най- топло ще е в района на Сандански – 40 градуса, а в Асеновград 35 градуса.

Високите температури са причината за първия за това лято код за опасни горещини. За цялата страна е в сила първа степен за опасно време. Лекарите препоръчват да се избягват слънцето в обедните часове, да се стои на по-прохладно и да се пие много вода.

Горещо ще остане и в сряда. Следобед обаче над северните и планинските райони ще се заоблачи, ще превали и прегърми. Възможни са градушки и силен вятър. В четвъртък и петък на много места ще има кратки дъждове, гръмотевични бури и отново условия за градушки. Температурите слабо ще се понижат, а през почивните дни ще има повече слънце и отново ще се затопли.

Main Menu