Печат на тази страница

Кметът д-р Караиванов по повод инцидента с пострадало дете: бездомните кучета са проблем за всяка община

10 Юли 2019 18:43

 

 

Кметът д-р Емил Караиванов разпореди спешна и пълна проверка на обстоятелствата по инцидента с пострадалото дете, потърпевшо от бездомно агресивно куче на ул. „Отец Паисий”. Общината реагира и на двата получени сигнала на 2.07. и 9.07.2019 г. По повод на втория в рамките на деня след двукратна проверка са изяснени всички факти по неприятния инцидент. Към 18:30 часа същия ден в съвместната акция с екип от общински приют – Пловдив, безстопанственото куче бе заловено и транспортирано до ОП „Зооветеринарен комплекс“ – Пловдив. Проблемното агресивно куче до момента не е било третирано и маркирано. По данни на съседи обаче то е било хранено в района, където е забелязано отскоро.

 

Изключително неприятен е инцидентът. В разговор с бащата на детето изразих пълна готовност да съдействам с каквото е нужно за пълното му възстановяване. Заявих, че общината носи отговорност за всичко, което е в нейните задълженията и възможности при такива случаи, каза по повод на случилото се кметът д-р Емил Караиванов. За огромно съжаление, такава е картината в цялата страна, никоя общината не е в състояние сама, без ресурса и подкрепата на държавата, да реши качествено и трайно проблема с бездомните кучета, допълни той.

 

С Асеновград над 30 бездомни кучета от началото на годината са заловени и третирани по сигнали и след огледи на общинските екипи из града. С изключение на тези, които са проявили агресия към физически лица, останалите са върнати обратно, както е по закон. Общо девет акции са проведени до момента, следващата е насрочена за 16.07.2019г. Именно за нея по настояване на кмета д-р Емил Караиванов ще бъде извършен повторен оглед на целия район около ул. „Отец Паисий” и квартал ”Изток”.

 

Main Menu