Печат на тази страница

Пречиствателната станция в Асеновград все още не работи

05 Дек 2019 16:07

Пречиствателната станция за отпадни води в Асеновград, която официално бе открита преди месец, все още не работи, съобщи БНР.

Обектът е приет, но съоръжението все още не може да започне да функционира, тъй като липсва връзка между отделните технически модули на станцията с командното табло, поясни кметът Христо Грудев.

 

Назначена е комисия, която е извършила проверка на място. Със становището на специалистите кметът е сезирал Министерството на околната среда и водите, с проблема ще бъде запознат и премиерът Бойко Борисов.

 

"Станцията не работи, въпреки че има надлежно издаден Акт 15, без нито една забележка. Това означава, че общината е приела обекта. Впоследствие има издаден и Акт 16, както и разрешение за ползване. Към момента в пречиствателната станция има назначени служители, но тя не работи, допълни още зам.-кметът на града инж. Стоян Димитров.

Пречиствателната станция за отпадни води в Асеновград е част от големия проект за Водния цикъл на града, а инвестицията за изграждане на съоръжението е за 26 милиона лева.

Main Menu