Спешно община Асеновград ще търси пари за ремонт на моста при пазара

31 Дек 2019 10:58

 

„Мостът при общинския пазар в Асеновград става все по-опасен и се нуждае от спешен ремонт”, съобщи заместник-кметът инженер Стоян Димитров. За целта ще са необходими около 5 000 000 лева. Общината възнамерява да кандидатства за финансиране от държавата. Обследване на съоръжението е извършено преди 9 години. Още тогава то е било в предаварийно състояние. С просто око се вижда, че част от армировката е оголена, а с течение на годините е корозирала.
„Мостът е изключително натоварен, тъй като това е една от най-невралгичните точки в града. Пътят е продължение на трасето Пловдив – Асеновград - Кърджали и е част от републиканската пътна мрежа”, уточни инженер Димитров. Според проекта, мостът трябва да бъде разширен. Ще се стесни част от тротоара и така ще се осигурят четири платна за движение на автомобилите. За състоянието на обекта община Асеновград е сезирала Агенция „Пътна инфраструктура” и Правителството. Стоян Димитров е категоричен, че няма как да бъдат извършени „козметични” ремонти, а мостът трябва да бъде изцяло ремонтиран.
Целта е да се запазят основите и да се подмени горната му част. По време на ремонтните дейности няма да се наложи затваряне на мостовото съоръжение. С цел облекчаване на трафика по тази зона от града се предвижда отваряне за движение на пешеходния мост при Спортна зала „Асеновец”. Вече има изготвен проект, според който ще се осигури еднопосочно преминаване на автомобили, като ще се остави място и за пешеходна част.

Main Menu