Стотици асеновградчани се събраха пред паметника на Левски в града

19 Фев 2020 15:43

 

Кметът на Асеновград доктор Христо Грудев поднесе венец пред паметника на Васил Левски в града. Той се преклони се пред безсмъртния дух на Апостола, като изрази своята признателност към подвига му. Стотици асеновградчани също присъстваха и уважиха паметта на Левски. Възпоменателният митинг пред паметника на Апостола в Асеновград започна със заупокойна молитва, отслужена от асеновградски свещеници. Песни и стихове, посветени на Васил Левски изпълниха и рецитираха деца от различни детски заведения в града.
Слово пред присъстващите изнесе доктор Шинка Дичева – преподавател по български език и литература в МГ „Академик Кирил Попов” – Пловдив. „Да, Левски е тук. Той остава жив, защото ние днес сме тук и сме заедно и обичаме тази земя. Той е примерът! А ние трябва да го последваме в делата и мислите. Защото Той е учителят", заявява в словото си доктор Дичева. Последва минутка мълчание и всички присъстващи сведоха глави, коленичейки в памет на революционера.
Програмата завърши с прозвучаване химнът на България и с рецитиране на възпоменателни слова, изречени някога от Апостола. Венци и цветя пред паметника му в Асеновград положиха и председателят на Общинския съвет в града Драгомир Георгиев, общински съветници, свещеници, неправителствени организации, граждани.

Main Menu