Печат на тази страница

Кметът д-р Грудев посрещна Абед Хассун, дарил 100 000 лв. в борбата срещу COVID-19

26 Мар 2020 17:22

 

 

Кметът на Асеновград доктор Христо Грудев посрещна в кабинета си Абед Хассун – един от първите отзовали се, след стартиране на дарителската кампания в Асеновград. Предприемачът дари 100 000 лева. Той е ливански гражданин, но вече почти 30 години живее в Асеновград и казва, че го чувства като роден дом. Пред кмета Грудев той заяви категорично, че има готовност още дълго време да помага безвъзмездно.
Абед Хассун съобщи, че може да подкрепи ръководството на общината в борбата срещу коронавируса – COVID-19, като неговата дейност може да се преустрои в изработката на специализирани медицински легла. Възможностите на производството му позволяват да произведе по 25 броя за ден и да ги дари отново безвъзмездно. Той каза, че е готов да помогне и с хора, които да се включат при нужда за обособяване и малки ремонти на помещения за настаняване на евентуално заразени граждани.
Доктор Христо Грудев благодари за всеотдайността на дарителя и добави, че „резултатите от дарителската кампания в последните два дни са показателни за изключителното доверие на асеновградчани към общинското ръководство“. „Може би, все още има хора, които вярват и се надяват, че при нас няма да настъпи вирусът. За съжаление, обаче това ще се случи. Но нашата задача сега е да се готвим и да сме подготвени колкото може по-добре, когато в коронавирусът стигне Асеновград“, изрази мнението си кметът.
В знак на благодарност за помощта доктор Христо Грудев подари на Абед Хассун плакет и Свидетелство да дарение. В края на разговора двамата си обещаха, че само с общи усилия и обединение на хората от цялата държава кризата ще бъде преодоляна.
Общата сума, събрана до момента (16:30 ч. – 26.03.20 г.), е в размер на над 210 000 лева. Постъпленията са в рамките на 48 часа. Припомняме, че всички фирми, организации или частни лица, които имат желание и възможност, могат да помогнат, като дарят средства по следната банкова сметка:

ОБЩИНА АСЕНОВГРАД
IBAN-BG50IORT73758404020000
BIC –IORTBGSF на ИНВЕСТБАНК АД
КОД ЗА ВИД ПЛАЩАНЕ – 445100

Средствата ще бъдат ползвани за закупуване на медицинско оборудване, консумативи, предпазни облекла и материали, медикаменти и всичко друго, необходимо в борбата срещу заразата в Асеновград. Парите ще разпределяни от Общинския оперативен щаб в Асеновград и ще бъде оповестявано публично тяхното разходване.
Ето и имената на новите дарители:
„Ротари клуб“ – 1 000 лева
Димитър Желязков – 50 лева
„Урожай“ ЕООД – 2 000 лева
„Полигруп“ ООД – 50 000 лева
Михаела Илиева – 100 лева
Васил Василев – 50 лева
Инж. Петър Петров – 300 лева
Николай Стоянов – 1 000 лева
ЕТ „Димитър Кишкилов“ – 1 000 лева
Иван Кръстев – 1 500 лева
„Бравис и КО“ ЕООД – 2 500 лева
Ирена Попова – 200 лева

Main Menu