Община Асеновград набира доброволци, в помощ на нуждаещи се

13 Апр 2020 16:17

До 09.04.20 г. има 8 души, които са кандидатствали за участие в доброволческата кампания на община Асеновград. От тях одобрени са 7 доброволци. Обажданията, постъпили чрез горещия телефон, позициониран в Градска библиотека „Паисий Хилендарски“ в Асеновград, от нуждаещи се граждани, са 18 на брой. Те са предимно възрастни хора, чиито близки са далече, или нямат такива. На 9 от тях са закупени хранителни продукти и лекарства и са посетени личните им лекари, за да се подпечатат рецептурните им книжки. Консултирани и насочени към други институции са 7 души. За един човек е изготвено и изпратено писмо до ТЕЛК. А за други двама е оказана помощ на „Домашен социален патронаж“, чрез разнасяне на храна по домовете.

Доброволците са ентусиазирани млади хора. Тяхната дейност е да се включват в пазаруването на храна и лекарства, да плащат комунално-битови сметки, както и да оказват съдействие при почистване на дома на хората, в случай на възникнала такава необходимост. Доброволците, макар и малко, вече се включват активно и помагат. Носят продукти на възрастните. Оказват им морална подкрепа. Тъй като доброволците са твърде малко, община Асеновград призовава, ако все още има желаещи, но не са разбрали за кампанията, могат да се включат, като подадат заявление в Градска библиотека „Паисий Хилендарски“ в града от 08:00 ч. до 16:30 ч. всеки делничен ден.

Доброволците в Асеновград също са дарители. Те даряват част от своето време и частица от себе си, за да окажат подкрепа на възрастни и хора в риск. Техните имена може да откриете на официалния интернет сайт на общината – в секция „Коронавирус COVID-19“ – „Дарителски сметки и дарители“.

Main Menu