Общинският пазар в Асеновград функционира при строго спазване на мерките

14 Апр 2020 12:05

Община Асеновград уверя гражданите, че са предприети всички необходими мерки, за да бъдат изпълнени разпорежданията на министъра на здравеопазването във връзка с търговията на пазарите и тържищата в града. 5 от общо 7-те входа на Общинския пазар са затворени. Функционират само два от тях, като единият се ползва за изход. За спазването на реда, дистанцията между пазаруващите и влизането на определен брой хора при търговците отговарят служители от РУ – Асеновград, Дейност „Пазари и тържища“ и общината. Целта на засиленото присъствие е осигуряване спазването на пропускателния режим и ограничителните мерки. Съгласно заповедта от Министерството на здравеопазването, на 12.04.20 г. кооперативният и районните пазари в града бяха затворени.

Вчера (13.04.20 г.), днес (14.04.20 г.) и утре (15.04.20 г.) те ще бъдат отворени за посетители и търговците за предупредени за това, след което се затварят до второ нареждане. На видни места е разлепена заповедта на здравния министър, а на всяка една сергия има разлепени табели, с които се приканват клиентите да не докосват стоките. Пазарът се дезинфекцира три пъти на ден, а всеки четвъртък след 17:00 ч. се извършва основна дезинфекция от лицензирана фирма. Към момента работят само магазините, разположени на територията на Общинския пазар в Асеновград - за хранителни стоки, риба и месо.

В сила е и ограничението да не се провежда традиционният "Четвъртък пазар", когато обичайно в града пристигат множество външни търговци, които разполагат стоката си извън пределите на пазарното пространство. Допускат се само производителите на разсад и посадъчен материал, като т също са разположени в покритата площ на пазара. Община Асеновград призовава гражданите да проявят търпение и разбиране, да не създават напрежение при търговските щандове и да спазват противоепидемичните мерки, разпоредени от Националния оперативен щаб, които касаят опазване живота и здравето на всеки един човек.

Main Menu