Кметът д-р Грудев: Останете вкъщи! Почетете книги, поиграйте с децата и внуците си, поговорете с родителите си

17 Апр 2020 11:41

Тази година всички ние ще преживеем един по-различен Великден. Просто се наслаждавайте на моментите с близките си в този труден момент и бъдете в безопасност! Като кмет, разбира се, съм загрижен за съгражданите ни. Смея да твърдя, че правим всичко възможно по силите и правомощията си, за да сме в полза на хората. Всеки ден се събуждам и лягам с мисълта какво още може да бъде направено на местно ниво, за да е достатъчно гражданите да се чувстват сигурни и информирани. Навлизайки във великденския дълъг уикенд, това само по себе си ще доведе до нови притеснения. Призовавам асеновградчани да се доверят на разума си и да останат вкъщи, за да не застрашават живота и здравето на семейството си. Виждаме, че до този момент в Асеновград все още няма случай на новия коронавирус COVID-19, за което съм изключително благодарен именно на жителите на общината.

Градът ни винаги е бил жив благодарение на хората. Нашата община наистина е за пример. Апелирам - нека остане така и занапред! Пътувайте само по истински съществени причини и спазвайте указанията. Сигурен съм, че има достатъчно много задачи у дома, които чакат от години да бъдат свършени, но все не ни остава време за тях. Ето, сега е моментът да разчистите стари помещения, които не се ползват често, или да прегледате гардеробите за ненужни вещи. Но най-важното е - обърнете внимание на половинките си. Пътувайте назад във времето, като разгледате заедно стари албуми със снимки. Почетете книги. Поиграйте с децата и внуците си. Поговорете с родителите си. Всички те наистина имат нужда от това и сега нямате оправдание да не го направите.

Благодаря на всички, които приеха сериозно заплахата от разпространение на заразата, и спазват стриктно мерките на правителството! Моля ви, да продължите в този ритъм, докато вървим заедно напред към по-добрите дни, които предстоят! Ситуацията няма да продължи вечно, но как ще изглежда лятото на 2020 г. и колко скоро ще приключи, зависи само и единствено от нас самите. Знам и разбирам, че е трудно да си стоим затворени вкъщи, но нека мислим за бъдещето. Да направим сравнение - за постигането на всяка цел трябва да се правят малки жертви и лишения. И да не забравяме, че никой не е постигнал голям успех сам. Сега общата цел на целия свят е една - да оцелеем.

Останете вкъщи! Бъдете в безопасност! Запазете здравето си и вярата в себе си! Светли празнични дни!

Main Menu