Община Асеновград отбелязва Йордановден с ограничена програма

05 Ян 2021 14:30

 


Община Асеновград съвместно с Архиерейското наместничество в града и Четвърти артилерийски полк организират провеждането на обичаите за Богоявление в града. Празникът Йордановден (6-ти януари) ще бъде отбелязан тържествено, но с по-малко мероприятия и при строго спазване на въведените противоепидемични мерки. Не е предвидено да се състои ежегодното литийно шествие, но ще бъде спазена традицията за спасяване на богоявленския кръст. По време на ритуала в коритото на река Чая ще бъдат допуснати ограничен брой хора.
Програма:
09:00 ч. - До "Пешеходния мост" в Асеновград: Велик богоявленски водосвет, след което - хвърляне и спасяване на кръста от водите на реката
09:30 ч. - Пред НЧ "Родолюбие": Тържествено освещаване на бойните знамена на Четвърти артилерийски полк.
Скъпи асеновградчани, ритуалите на утрешния Йордановден в Асеновград ще се проведат при строго спазване на противоепидемичните мерки. Община Асеновград призовава тези, които ще присъстват, да се съобразявате с насоките от органите на реда и да стоят на дистанция поне 2 метра един от друг. Общинската управа отправя апел и към жителите на общината, които имат дори най-леки оплаквания по отношение на здравословното си състояние, да не излизат от домовете си. Община Асеновград и медиите в града ще направят всичко възможно да Ви направят съпричастни с атмосферата и емоциите от провеждането на обичая по "свасяване" на богоявленския кръст.

Main Menu