Печат на тази страница

Щанги залата ще бъде изцяло обновена със средства от ММС

12 Фев 2021 07:51

 

Министерството на младежта и спорта (ММС) влага средства в ремонтирането на още едно спортно съоръжение в Асеновград. Сумата, която ще бъде инвестирана, е в размер на 156 262,38 лева без ДДС или 187 514,86 лева с ДДС. За целта е обявена обществена поръчка за „Обновяване на спортна зала за вдигане на тежести „Иван Веселинов“, гр. Асеновград“.
Ремонтните дейности включват подмяна на стара дограма с нова – PVC; доставка и монтаж на входна двукрилна врата с паник брава; ремонт на подова настилка, вътрешни стени, фасади и покрив; демонтаж на стари осветителни тела и доставка и монтаж на нови, изработка, доставка и монтаж на подиуми и на климатизатори, както и други подобрения. Срокът за получаване на офертите е 23:59 ч. на 19.02.21 г. Същите ще бъдат отворени на 22.02.21 г. в 12:30 ч.
Асеновград се слави с шампиони, постигнали високи успехи в различни спортове. Вдигането на тежести е един от тези, с които градът може да се гордее. Подобряване състоянието на зала „Иван Веселинов“ ще привлече още повече деца и младежи от града и населените места в общината да започнат да практикуват този спорт и да постигат добри резултати. Освен това, за „Спортист на годината – 2020 г.“ в Асеновград беше избран Георги Йочев, който също е щангист. Той си спечели бронзов медал на турнира за световната купа по вдигане на тежести (онлайн) - Перу 2020 г. в категория до 89 килограма. Заслужи и шампионската титла в двубоя в категория до 89 килограма при кадетите на държавното първенство в Хасково.

Main Menu