Печат на тази страница

Градушка в Асеновград прати 7 човека в болница

29 Юни 2021 14:13

Забрана за обстрелване на градоносните облаци заради излитащ самолет от близко летище е сред причините над Асеновград и околностите в петък да падне опустошителна градушка, съобщи БНТ.

Сигналите за пострадали автомобили са десетки, все още няма обобщена справка за земеделската продукция. По данни на лекари от Асеновградската болница 7 човека са потърсили помощ с наранявания по тялото и главата. Жена е с три шева на главата след градушката в Асеновград.

 

От ракетните площадки на Полигона за борба с градушките в Поповица са изстреляни 186 ракети. Те обаче не дават нужния резултат, защото атакуват облаците с близо 40 минути закъснение.

От Центъра за координация за използването на въздушното пространство е дадена забрана за стрелба заради излитане на самолет. Разрешението е получено в 19.08 минути.

 

Градушката паднала над Асеновград е нанесла огромни щети. Десетки автомобили са със счупени стъкла и деформирани ламарини.

В автосервиз в Асеновград над 100 автомобила чакат за ремонт.

Градоносни облаци над населени места не могат да се разбиват с ракети от полигоните. Ограниченията има и когато летят самолети.

В деня на голямата градушка, 25 юни на полигона в Поповица са получили три забрани.

Main Menu