В първия ден от тестването в асеновградски училища не са констатирани положителни на COVID-19

18 Ное 2021 10:43

 

Първият ден от тестването на учениците, които се връщат присъствено в клас в училищата на Асеновград, премина нормално. Това сочи справка от всички учебни заведения на територията на общината. Няма констатирани положителни проби за COVID-19 на деца или членове на училищния персонал.
"Тестването е протекло безпроблемно и не са констатирани затруднения. Всички са се справили с изпълнението на задължението в най-кратък срок. Учебният процес също е протекъл нормално, не е била наложена промяна на графика", обясни пред медии директорът по хуманитарните дейности в община Асеновград Живка Георгиева. Тя отбеляза, че доброволците, които да помагат за тестването на учениците, са били достатъчно. Георгиева увери, че до края на тази седмица са осигурени тестове в учебните заведения в общината.
Пет учебни заведения в Асеновградско все още остават на обучение при разстояние в електронна среда. Това са ОУ "Проф. д-р Асен Златаров" - село Боянци, ОУ "Отец Паисий" - село Мулдава, ОУ "Климент Охридски" - село Златовръх, ОУ "Никла Вапцаров" - Асеновград и СУ "Свети Княз Борис I" - Асеновград. От учениците, които са се върнали присъствено в клас, най-голям е процентът на тестваните ученици в ОУ "Ангел Кънчев" - Асеновград (70%), следвано с 46% от ОУ "Отец Паисий" - Асеновград, 44% - от ОУ "Отец Паисий" - Тополово, 38% - от ОУ "Панайот Волов" - квартал "Долни Воден", 11% - СУ "Свети Свети Кирил и Методий" - Асеновград и 17% са учениците от ОУ "Петко Каравелов".

Main Menu