Обновиха аязмото на Бачковския манастир

29 Сеп 2022 17:17

Обновено и възстановено е аязмото на Бачковския манастир, съобщиха от светата обител. На 28 септември 2022 г. с архиерейски водосвет, отслужен от Велички епископ Сионий, игумен на Бачковската Богородична обител, бе отбелязано завършването на обновлението на избраното от св. Богородица убежище на Чудотворната и́ икона – местността Клувията, във времената на изпитание за вяра и народ през чуждоверското господство над българските земи.

„И, както в онези усилни времена българският дух е надделявал върху им и е успявал да възкръсне отново и отново, благодарение на спомосъщесвувателната жертва, пред посветеното Богу, тъй и днес същото благословено усърдие дава своя плод на духовното лозе Господне, чрез дарителското посвещение на будните за Бога сърца! Възстановяването на Аязмото стана възможно благодарение на щедрата финансова подкрепа на г-н Кирил и г-жа Кремена Домусчиеви, избрали да положат и своята лепта в основите на българщината – светата православна вяра, съхранила народа ни и непоклатим крепител в битието му и днес!“, допълват от манастира.

Негово преосвещенство Велички епископ Сионий изрази дълбоката си благодарност и тази на всечестното манастирско братство на семейство Кирил и Кремена Домусчиеви и им пожела добро здраве, успех в начинанията и непомръкваща сърдечна будност за гласа на съкровения Дух Господен!

„Скъпи приятели, щастлив съм, че успях да помогна за възстановяването на Аязмото. Това място е изпълнено с невероятна енергия. Ще продължавам да помагам за обновлението на подобни чудотворни обекти“, написа в профила си във Фейсбук Кирил Домусчиев.

Main Menu