Свлачища, непочистени пътища и катастрофи в Смолянско

28 Ное 2017 21:09

В Смолянско свлачище затвори основен път. Много села продължават да са затрупани под дебел сняг и достъпът до тях, дори на линейките, е силно затруднен. Оказва се, че има общини, които изобщо нямат договори за зимно почистване.

 

От Смолян до Девин десетки села осъмнаха с непочистени от снега пътища. Широка лъка е едно от тях. В шест села близо до Девин снегорин не е минавал, въпреки че и днес валя сняг, посочва NOVA.

 

До по-отдалечените места в Девинско линийките не могат да стигнат. Екипите на Спешна помощ закъсняват или въобще отказват да тръгнат.

 

 

Фирмата, която трябва да почиства общинските пътища в Девин, се е отказала в последния момент въпреки сключения договор. Причината - работата била много, а парите малко. Кметът спешно започна да предоговаря условията.

 

 

Заради непочистения път снощи между Девин и Кричим лек автомобил е излетял от пътя и е паднал в реката. Шофьорът е оцелял. В същия участък е станала и друга катастрофа с пътнически автобус.

 

 

Над 120 кубика скална маса се изсипаха на пътя Кричим-Михалково и блокираха движението за часове. От вчера за по няколко часа на тъмно са и няколко смолянски села.

 

Засега няма откъснати и непроходими села в Смолянска област. Всички проходи вече са отворени за движение, но температурите започват да падат, което е предпоставка за образуване на поледици.

сняг пътища

Main Menu