Премазаният от свлачище мъж се пенсионирал преди дни, работил като шофьор

03 Дек 2017 11:49

Загиналият при нелепия инцидент в ловната хижа край златоградското село Долен Красимир Боюклиев се е пенсионирал наскоро, като близо десет години работил като шофьор в градския транспорт в София. Жителите на цялото родопско село са потресени от случилото се.

 

Трагедията можела да бъде още по-голяма, тъй като общо осем ловджии били в помещението, което бе пометено от земната маса вчера около 16.00 ч. Същият ден те не били на ловен излет, а просто се събрали да хапнат и да пийнат и да споделят истории. Това бе потвърдено и от шефа на полицията в Смолян старши комисар Николай Димов.

 

"На мястото нямаше оръжия или каквото и да е, което може да ни замисли, че са били на лов, просто са се събрали компания на раздумка", коментира старши комисар Димов.

 

Земната маса е успяла първо да пробие входната врата на хижата, която е точно срещу ската, а след това е изхвърлила хората, които се намирали вътре на масата на вън, като ги изкарала през прозореца, след като разрушила и част от стената. По стечение на обстоятелствата, точно там бил паркиран и микробус, който също е премазан.

 

"Всичко е станало много бързо. Оцелелите по чудо ловджии веднага потърсили помощ. Звъннали на 112 и в интерес на истината, реакцията на Спешна помощ и пожарната била много бърза. В рамките на петнайсетина минути бяха тук", коментира кметът на селото Здравко Благоев.

 

"В стаята са били осемте човека. Никой не се е усетил, че е дошла масата и е изхвърлила осемте човека вътре. Били напалили печката, както ми разправя едно от оцелелите момчета и изведнъж се усетили на двора", добавя Благоев.

 

Той е бил съученик с починалият 62-годишен Красимир, помни го като много добър човек. "От първи до осми клас сме учили заедно, ето как съдбата го докара да отиде да си пийне с приятели и там да намери смъртта си", добавя кметът на селото.

 

Пристигналите на място медици заварили Красимир жив, приятелите помогнали и на другите пострадали, като всички били в непосредствена близост до полуразрушената сграда. Боюклиев издъхва в линейката на път за Спешния център в Златоград.

 

Другите двама от пострадалите са настанени в болницата в Кърджали, като единият от тях е в реанимация, а другият в отделението по ортопедия. По първоначални данни опасност за живота им няма. Другите петима от компанията са в шок и отказват да говорят за случилото се.

 

"Много, много е изплашен. Мъжът, който почина, ми е първи братовчед, бяха като братя", разказва майката на единият от оцелелите Тинка Камберова. /dariknews.bg

LGarden

Main Menu