16 учители от програмата на “Заедно в час” ще преподават в Пловдивско през новата учебна година

20 Сеп 2018 13:13

16 учители от програмата на “Заедно в час” ще преподават в област Пловдив от началото на новата учебна година. Те ще работят в 10 училища партньори на организацията в Пловдив, Белозем, Граф Игнатиево, Първомай, Ведраре, Христо Даново, Дълго Поле и Караджово.

Новите учители в региона са 10, а още шест души продължават да преподават като учители втора година в програмата на организацията в училища партньори в региона. В гр. Пловдив организацията работи вече с четири училища - ОУ "Гео Милев", ОУ "Пенчо Славейков", ОбУ "Йордан Йовков" и СУ "Любен Каравелов".

9 от възпитаниците на програмата също продължават да преподават в региона в Пловдив, Граф Игнатиево, Христо Даново, Дълго Поле и Ведраре.

 

Мисията на „Заедно в час“ е да открива, обучава и развива способни и мотивирани професионалисти, които работят дългосрочно за положителна промяна на образованието в България. В рамките на програмата за професионално и лидерско развитие на организацията участниците получават целенасочено обучение и подкрепа да работят като учители на ученици от уязвими общности в училища в цялата страна за две години. През това време те имат възможност да се запознаят директно с предизвикателствата и възможностите в системата, а след това да продължат да допринасят за осигуряване на равен достъп до качествено образование за всички деца през работа в различни професионални сфери. Сред тях са ефективно преподаване и училищно лидерство, социално предприемачество, публични политики и др.

Всички участници в програмата на “Заедно в час” отговарят на законовите изисквания за педагогическите специалисти в страната. В партньорство с Пловдивския университет “Паисий Хилендарски” и Великотърновския университет “Св. Св. Кирил и Методий” участниците в програмата придобиват педагогическа правоспособност, ако нямат такава от предходното си образование.

През учебната 2018/2019 г. новите мотивирани учители в програмата на “Заедно в час” са 64. Те ще преподават в 11 региона на страната - Велико Търново Враца, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Разград, София град, София област и Стара Загора. До момента през програмата на “Заедно в час” са преминали успешно 262 души. Основната част от тях остават професионално ангажирани в сферата на образованието чрез работа в училище, развиване на социално-предприемачески идеи, работа в граждански и застъпнически организации и др. “Заедно в час” изгражда силна общност от настоящи учители, възпитаници и ключови партньори от всички сектори, за да подпомогне наистина и дългосрочно достъпа до качествено образование на всяко българско дете.

Червено
© 2018 PlovdivskiNovini.bg Всички права запазени

Main Menu