Община Калояново хвърли 150 000 лева за подмяна на отводнителен канал, а имотите на хората пак се наводняват/снимки/

08 Ное 2018 22:13

 

 

Проблемите в Община Калояново не спират след похарчени над 150 000 лева за подмяна на основен отводнителен канал, имотите на част от жителите на селото продължават се наводняват при всеки по-голям дъжд. Жители на Калояново пратиха снимки от последните потопи, които говорят сами за себе си. Трудно ни е да повярваме, че това изпълнение на обществена поръчка за такава голяма сума е прието от Общината за изпълнено. Силно се съмняваме, че това „нещо“ е било проектирано – каналите са плитки и тесни, а тротоарите са със странни променливи нива, като на места придвижването по тях е трудно и опасно.

Този канал е трябвало да бъде направен по договор за по-малко от 20 дни, но е изграждан няколко месеца, но, въпреки значителното увеличение на времето, качеството му е повече от съмнително. Видно е, че този канал е по-скоро наводнителен, отколкото отводнителен. Чудим се кой ще понесе отговорност за това безобразие, което „краси“ общинския център и се питаме докога публичните средства ще бъдат харчени с толкова лека ръка и толкова безнаказано.

 

Мръсно. Навсякъде в Община Калояново е мръсно, жалват се жители на селото. Особено мръсно е около контейнерите за смет. Въпреки, че Община Калояново е закупила камион за сметосъбиране за над 250 000 лева, от него няма и следа. До скоро камионът, противно на всяка логика, „лагеруваше“ в частен имот, но сега всички се питат къде е. В същото време кметът на Общината е сключил договор за няколко години с външна фирма за сметопочистване и извозване. Явно камионът за 250 000 лева е станал излишен. Отново ли няма да бъде потърсена отговорност от виновните? Така ли се харчат парите на данъкоплатците?

Пълно безхаберие! Освен в Община Калояново, явно и много други институции не са си свършили работата… Докога?

 

 

 

 

© 2018 PlovdivskiNovini.bg Всички права запазени

Main Menu