Заради неопесъчен надлез: 11 автомобила са се ударили край Звъничево, 5 от тях са изхвърчели от пътя, 4 жертви и много ранени

22 Дек 2018 09:44

Пътуващите в общо 11 автомобила последователно са участвали в катастрофи причинени от мъгла и неопесъчаването на надлез в района на Пазарджик. Загинали са четирима души.
Около 7 ч. в района на пазарджишките села Звъничево и Златарица са станали поредица от тежките катастрофи. За четири жертви и много пострадали съобщава бТВ на пътен участък в близост до Пазарджик. Инцидентите са станали на надлез, който не е бил надлежно опесъчен.Пътят е затворен и се извършва оглед. Един от пострадалите е в много тежко състояние. 5 от автомобилите буквално са изхвърчели от пътя.

В момента се търси виновникът за опасния участък. 11-те автомобила не са част от верижна катастрофа, а последователно са катастрофирали на опасното трасе. Първоначалната информация бе, че в района на Пазарджик е станала тежка катастрофа между само два леки автомобила, а на място са загинали четирима души. В района на Пазарджик, Пловдив и Стара Загора има гъста мъгла. Видимостта е намалена. Очаква се за празниците от там да преминат над 70 000 превозни средства. Призивът е да се шофира внимателно.

 

От АПИ съобщиха, че временно е ограничено движението по път II-84 Звъничево - Велинград в участъка Звъничево - Вaрвара.

Въведен е обходен маршрут: по път III-8402 с. Вaрвара - Септемврийски ханчета.

Агенция "Пътна инфраструктура" апелира шофьорите да карат разумно, да спазват правилата за движение и да не използват аварийните ленти по автомагистралните участъци за по-бързо придвижване.

Рисковото и емоционално шофиране не гарантира по-бързо и кратко пътуване, но застрашава живота и здравето на всички останали, които спазват правилата.

От АПИ напомнят и че, днес - 22 декември, от 9 до 14 ч. ще бъде ограничено движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища.
Целта е повишаване на безопасността при пътуване и увеличаване на пропускателната способност на инфраструктурата при очаквания интензивен трафик в празничните дни. Шофьорите трябва да тръгват на път с автомобили подготвени за зимни условия, да карат внимателно и със съобразена скорост, да не предприемат рискови изпреварвания и да спазват въведените ограничения, пътната сигнализация и указанията на "Пътна полиция", която следи и предприема необходимите действия за организацията на движението

Main Menu